Istekli im mandati

Srbija opozvala 23 ambasadora

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2023. 19:33

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević jedan je od 23 opozvana ambasadora čiji su mandati istekli.

U Službenom glasniku Srbije juče je objavljena odluka o razrješenju 23 ambasadora čiji su mandati istekli, a među njima su i ambasadori Srbije pri UN, EU i Savjetu Evrope.

Opozvani su ambasadori u Crnoj Gori, Austriji, Grčkoj, Turskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Kubi, Kipru, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Danskoj, Španiji, BiH, Saudijskoj Arabiji, Nigeriji, Indoneziji, Iranu, Iraku i Keniji.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će sada uslijediti imenovanja novih ambasadora na upražnjena mjesta i to će biti završeno do kraja godine.

Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Među opozvanim je i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, kojem je Upravni sud poništio rješenje crnogorskog MUP-a o zabrani ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbjednosti.

Božović je proglašen personom non grata i protjeran iz Crne Gore nakon što je krajem 2020. godine Podgoričku skupštinu iz 1918. godine nazvao "slobodnim izrazom narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom"

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program