Vučić nakon sastanka sa Lajčakom

"Srbija čini sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti"

  • Izvor: Tanjug
  • 17.08.2022. 17:46

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić i Lajčak sastali su se u zgradi Misije Srbije u Briselu, a tema razgovora je priprema za sutrašnju novu rundu dijaloga.

"U otvorenom razgovoru sa Lajčakom ponovio sam čvrsto opredjeljenje Srbije da nastavi da čini sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti cijelog regiona, kao i da dijalogom dođemo do kompromisnog rješenja, bez pritisaka i ultimatuma. Naglasio sam da Srbija insistira na punom sprovođenju potpisanih i prihvaćenih sporazuma iz Brisela jer smo mi sve svoje obaveze u potpunosti ispunili", naveo je Vučić na Instagram nalogu Budućnostsrbije.

Sutra bi, poslije više od godinu dana, trebalo da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, na najvišem nivou.

Najprije će, tokom sutrašnjeg dana, visoki predstavnik za evropsku spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj i Miroslav Lajčak, razgovarati odvojeno sa Vučićem i Aljbinom Kurtijem, a nakon toga planiran je i zajednički sastanak.

Predsjednik Srbije će se kasnije danas sastati i sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Vučić je prethodno razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.