Aleksandar Vučić

Šolc će doći u Beograd sa teškim porukama

  • 06.06.2022. 20:59

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će njemački kancelar Olaf Šolc doći u petak, 10. juna, sa teškim porukama za Srbiju.

- Doći će sa porukama koje se dobrom delu neće dopasti, ali volim otvoren razgovor, kada neko želi da vas čuje, vašu argumentaciju oko Kosova i Metohije, zašto je za nas to mnogo teže nego za neke druge kada se priča o teritorijalnom integritetu - rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da ne može teritorijalni integritet da važi za Ukrajinu, a ne za Srbiju. "Ili, ako već ne važi za Sribju, onda nam recite", dodao je Vučić.

On je otkrio da je poslije njegove prve izjave da ne zna da li će ruski šef diplomatije Sergej Lavrov doći u Srbiju, iz Šolcovog kabineta rečeno da je rješenje u razgovorima.

Što se tiče "Otvorenog Balkana", Vučić je rekao da će kao posmatrači na tom samitu biti i crnogorski premijer Dritan Abazović i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, te dodao da ova inicijativa postaje sve primamljivija, ali da je on "sit moljakanja" da se neko pridruži.

- Mi imamo `Otvoreni Balkan` između Severne Makedonije, Albanije i Srbije, pa ko hoće-hoće, ko neće-neće. Da molim nekoga, ne pada mi napamet - rekao je Vučić i dodao da je zadovoljan što je čuo i podršku Lavrova o pitanju ove regionalne inicijative.

On je naveo da će u Ohridu biti potpisana četiri važna sporazuma i to o priznanju diploma, zbog radnih dozvola, kao i saradnje u oblasti trgovine i turizma, kulture i poreskih uprava.

Vučić je dodao da je zadovoljan što će se američki zvaničnik Gabrijel Eskobar obratiti, jer SAD od početka podržavaju ovu inicijativu, za razliku od Evrope.

On je najavio i značajne promjene u Vladi Srbije, ali i u vlasti na nivou grada Beograda.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Red Rok (12+) (R)

    Red Rok (12+) (R)

  • 12:45 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica