Subotica

Savići kojima je Centar za socijalni rad oduzeo dijete (3) pripremaju tužbu

  • 11.06.2020. 15:41

Danas je tačno dva dana, kako trogodišnja L. B., koja je usvojena prošlog oktobra, nije sa svojim roditeljima Biljanom (52) i Borisavom Savić (48), jer ju je od njih Centar za socijalni rad u Subotici oduzeo u utorak.

U međuvremenu, rješenje o usvajanju djeteta, zbog propusta subotičkih socijalnih radnika, prilikom procedure usvajanja je poništeno. Neutješni otac i majka najavljuju tužbu kojom bi, kako Borisav objašnjava za Telegraf.rs, oborili rješenje o poništenju Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Savić je danas bio u Centru za socijalni rad u Subotici u kojem, kako je rekao za naš portal, nisu imali nikakvo rješenje za ovu situaciju, koje bi njih zadovoljilo.

- To je naš lični utisak. Protiv njih su pokrenuti određeni postupci, pa je i svaki njihov postupak pod lupom. Naišli smo na razumijevanje, svjesni su du da su prema nama napravili najveću krivicu, ali nijedna opcija ne daje rješenje koje bi nama bilo prihvatljivo - kaže Savić za Telegraf.rs i dodaje da im jedino ostaje da tužbom obore rješenje o poništenju rješenja o usvajanju Pokrajinskog sekretarijata.

Na pitanje koga će tužiti da li Centar ili sekretarijat, ili oba, rekao je da će taj posao da odradi advokat, ali da postoji mogućnost da će tužba ići i ka njima, ali da se u to ne miješa.

- Naše je da apelujemo na sve ključne ljude u ovoj zemlji da se nađe zakonsko rešenje koje će nama djevojčicu da vrati, i apelujemo na ljude iz domena psihologije djece da se uključe u ovo - rekao je on.

Njegova supruga Biljana je društvenoj mreži Tviter napisala da "neće dozvoliti da im neko prišije etiketu da su kriminalci, jer oni to nisu".

Borisav Savić kaže da je ona to napisala jer su ih neke izjave jako pogodile.

- Takva izjava budi svakakve sumnje. Jako nas je pogodila jer znamo kroz zna šta smo prošli a pogotovo što smo čisti u svemu. Nas niko nije pozvao na razgovor. Ovdje se radi o propustima pravnog tima Centra za socijalnog rada u Subotici. Mi znamo šta smo mi radili i kako smo izabrani. Insinuacije da postoji krivično djelo bilo kakve prirode je blagi skandal. Ja da sam ga počinio ne bih dao dijete sa njihovim nezakonitim rješenjem, koje nisam dobio. Da bismo izbjegli maltretiranje djeteta, izašao sam u susret i predao. Maksimalno sam sarađivao. Da sam bilo koje djelo učinio, ne bih se ovoliko bunio - rekao je Savić za naš portal.

Ovaj par pretpostavlja da će biti pozvan na razgovor u policiji, odnosno tužilaštvo, i smatra da je to trebalo mnogo ranije da urade, prije nego što se sa svime izašlo u javnost.

(Telegraf)