Sahranjen dječak iz Sente koga su nasmrt izujedali psi: "Dragulj mamin, najveći"

  • 12.03.2021. 18:38

Na katoličkom groblju u Senti danas je sahranjen četvorogodišnji D. B, mališan koga su u utorak nasmrt izujedali porodični psi.

Porodica je u beskrajnom bolu i tuzi na vječni počinak ispratila dječaka, jedinca Martine B. koja se žestoko borila sa psima da spase svoje dijete.

Otkada se dogodila nezapamćena tragedija, i to na dan kada je maleni D. B. rođen, u ovom gradiću je sve utihnulo. Mještani saosjećaju sa porodicom i ističu da ih je tragedija sve pogodila. Rodbina, prijatelji, poznanici, komšije prolaze strašne trenutke i ne žele da komentarišu okolnosti koje su dovele do smrti djeteta. Mole za razumijevanje i mir..

Dječakova prabaka Terezija B. iz Ade je izjavila da su psi, dva rotvajlera koji su usmrtili deijte i doberman bili u dvorištu kuće, bili u vlasništvu dječakovog oca. Prema njenim riječima njena unuka Martina je tražila od bivšeg partnera da odvede pse.

Takođe, prema riječima prabake, psi nikada nisu ranije napadali i D. B. je bez incidenata, bez straha, srećno uz majku, odrastao. U suzama i skrhana bolom žena je rekla da ne zna šta se dogodilo kobne noći, osim što joj je unuka telefonom ispričala borbu za sinovljev život. Zamolila je i da pozove njenog oca, Terezijinog sina.

Prisjeća se svog veselog praunuka koga su svi voljeli i kroz suze kaže da dječakovu majku život nije mazio. Naprotiv, brinula je o majci bez koje je ostala prije oko deset godina.

Međutim, rana koja nikada neće moći da zaraste je gubitak njenog jedinca od koga se prethodnog dana i oprostila na društvenim mrežama.

- Mama te voli dragulju mamin najveći, zauvijek si srce mog srca, duša moje duše, zauvijek si snaga zbog koje se borim, zauvijek si najljepši mamin, zauvijek si najljepši osmijeh, zauvijek si sve što može biti zauvijek. Sine mamin, jedincu moj, zauvijek si tu uz mene i mama te osjeća i voli zauvijek najviše na svijetu!!! - napisala je ona.