Srpski istoričar

Raković za "Noje ciriher cajtung": Srbija, Srpska i Crna Gora treba da se ujedine

  • Izvor: Agencije
  • 20.04.2022. 14:12

Srpski istoričar dr Aleksandar Raković rekao je u razgovoru za "Noje ciriher cajtung" da Srbija, Republika Srpska i Crna Gora treba da se ujedine u saveznu državu.

S tim u vezi, "Noje ciriher cajtung" predstavio je Rakovića "kao jednog od ideoloških pionira srpskog sveta" i istoričara „čije su ideje dosegle mejnstrim“.

Prema Rakoviću, razdvojeni srpski narod je "neredovno stanje" nastalo posle ratnog razbijanja Jugoslavije i vreme je da tom neredovnom stanju dođe kraj. 

Raković je za švajcarski dnevni list još naglasio da je "legitimno da Srbi žele da žive u jednoj državi" i da se prilike u Crnoj Gori odvijaju u interesu srpskog naroda.  

Stoga će, podvukao je Raković za Noje ciriher cajtung, "Balkan biti stabilniji ukoliko se reše nacionalna pitanja", a da pritom ne treba žuriti s rešenjem za Kosovo i Metohiju. 

"Noje ciriher cajtung" prikazao je Rakovića i kao osobu koja u džemperu Fudbalskog kluba Crvena zvezda govori o važnostima popularne kulture za srpske integracije i u tom smislu ukazuje na uspeh sastava Beogradski sindikat piše in4s.net.