MUP Srbije

Pronađeno 4.780 ilegalnih migranata, sa krijumčarima se skrivali u zemunicama

  • 10.11.2023. 18:46

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije pronašli su oko 4.780 ilegalnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota, uključujući i zemunice.

Migranti su pronađeni u akciji suzbijanja ilegalnih migracija, koja se sprovodi od 27. oktobra.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u saradnji sa Komesarijatom za izbjeglice i migracije Srbije do sada je oko 3.300 ilegalnih migranata prevezeno u prihvatne centre.

"Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašli su osam automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.640 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika, navodi se u saopštenju.

Pronađeno je osam zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, osim na sjeveru, sprovode pojačane aktivnosti i na jugu zemlje, sprečavajući ulazak ilegalnih migranata iz Bugarske i Sjeverne Makedonije.

Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 96.595 vozila i 354 objekta od kojih je najveći broj u Subotici, a u ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 139 osoba zbog različitih krivičnih d‌jela.

Podnijeto je 19 krivičnih prijava za krivično d‌jelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, osam krivičnih prijava za neovlašteno držanje droge, kao i 12 krivičnih prijava za druga krivična d‌jela.

Takođe, podnijete su 523 prekršajne prijave iz Zakona o strancima, kao i 98 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Akcija se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a njom rukovodi pomoćnik direktora policije Srbije general policije Dejan Luković.

"Ovu borbu MUP će istrajno sprovoditi dok problem iregularnih migracija ne bude riješen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presječen, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.