Mediji javljaju

Prištinska policija zaplijenila novac Narodne banke Srbije iz sefa u Kosovskoj Mitrovici

  • Izvor: SRNA
  • 29.05.2024. 21:11

Policija samoproglašenog Kosova zaplijenila je novac iz trezora Narodne banke Srbije (NBS) u Kosovskoj Mitrovici, javio je RTS.

Oduzeto je 152.290 dinara (oko 1.300 evra), 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka.

Iz direkcije policije u Prištini saopšteno je da je kontrolom ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u Kosovskoj Mitrovici policija zaplijenila određenu količinu dinara, evra i švajcarskih franaka.

Žestok šamar Kurtiju: Samoproglašeno Kosovo nije ni na dnevnom redu

Žestok šamar Kurtiju: Samoproglašeno Kosovo nije ni na dnevnom redu

U prethodnoj akciji 20. maja, kada je zatvorila sve ekspoziture Poštanske štedionice, policija je zatvorila i sjedište Trezora ali nije uspjela da otvori sef, jer nadležna osoba sa ključevima nije bila prisutna.

Policijski istražitelji su, kako se navodi, uspjeli da identifikuju upravnika koji je nakon kontaktiranja donio ključeve sefa u čijem prisustvu je otvoren, a nakon uviđaja u prisustvu branioca, u svojstvu osumnjičenog obavljen je razgovor sa upravnikom, dok je uviđaj obavljen bez ikakvih incidenata.

Dalji proces i sve pravne odluke donosiće se u koordinaciji sa pravosudnim organima, navodi se u saopštenju prištinske direkcije policije. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.