Petar Petković

"Priština blokira srpske sanitete i obračunava se sa gazama i zavojima“

  • Izvor: ATV
  • 13.10.2023. 18:08

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da Priština blokira srpske sanitete i na taj način ugrožava živote pacijenata.

"U jeku humanitarne katastrofe koju je svojim zabranama i iracionalnim odlukama izazvao Aljbin Kurti, Priština sada blokira srpske sanitete i obračunava se sa gazama i zavojima i ugrožava život pacijentima! Da li je to ta Kurtijeva deeskalacija?“, naveo je Petković u objavi na društvenoj mreži "Iks“.

Podsjećamo, direktor KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Еlek rekao je da su pripadnici tzv. kosovske policije zaustavili na punktu na Bistričkom mostu sanitetsko vozilo koje je prevozilo sanitetski materijal iz doma zdravlja u Leposaviću ka KBC Kosovska Mitrovica, i uputili ga na terminal u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Prema riječima Еleka, u vozilu koje su zaustavili pripadnici Kosovske policije nalazila se sva potrebna dokumentacija.

"Ono što mi znamo jeste da je po našim podacima sve što se nalazilo u sanitetskom vozilu bilo je propraćeno propisnom dokumentacijom. To vozilo je saniteski materijal prevozilo iz Doma zdravlja u Leposaviću u KBC Kosovska Mitrovica. Vozilo se nalazi na Carinskom terminalu u Južnoj Mitrovici", naveo je Еlek, prenosi Kosovo onlajn.

Еlek je dodao da očekuju informacije zašto je vozilo zaustavljeno i prevezeno na carinski terminal.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: