Kosta K.

Potvrđena optužnica protiv oca i majke dječaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru"

  • Izvor: RTS
  • 15.11.2023. 14:38

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv oca i majke dječaka koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je danas rješenjem optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K., oca i majke dečaka K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pored oca i majke optuženi su i vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" R. I. i instruktor u tom klubu N. M. Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja, navodi se u saopštenju tog suda.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je 10. oktobra optužnicu protiv Vladimira K., oca dječaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara.

Tužilaštvo je za njega tražilo 12 godina zatvora, a za majku djeteta dvije i po godine. Optužnica i protiv predsjednika i radnika streljane zbog lažnog svjedočenja – za njih se traže po tri godine zatvora.

Pratite nas i putem Vibera