Ana Brnabić

Postoje zemlje koje ne mogu da nađu papire kojima su priznale Kosovo

  • 01.10.2018. 13:56

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da postoje zemlje koje ne mogu da nađu papire kojima su priznale samoproglašeno Kosovo i Metohiju.

Brnabićeva je dodala da se bivši šef diplomatije Vuk Jeremić time ranije uopšte nije bavio, te da se sada ovim pitanjem bavi aktuelna Vlada Srbije. 

Ona je rekla novinarima u Beogradu da su potpune besmislice tvrdnje da nije spominjala Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti tokom nedavnog boravka u UN u NJujorku, prenijeli su beogradski mediji. 

Brnabićeva je navela da je jasno i glasno pomenula Rezoluciju 1244 kada je govorila u okviru "Akcije za mir", te apelovala da se ne smanjuje broj članova i mandat Misije Unmika na Kosmetu i da se ta rezolucija u potpunosti poštuje. 

"Spomenula sam, spominjemo je uvek na sastancima i to se najbolje vidi u tome koliko je Vlada uspešna u povlačenju priznanja jednostrano proglašenog takozvanog Kosova u odnosu na sve ranije vlade", rekla je Brnabićeva. 

Komentarišući situaciju u kojoj joj je /šef diplomatije samoproglašenog Kosova/ Bedžet Pacoli, kada su se sreli u hodniku UN, zahvalio što mu je dozvolila da dođe, Brnabićeva je rekla da to nije za komentar. 

"Nemam šta da komentarišem Pacolijeve izjave. Tamo su bili i mogli su da budu na hodniku i ne verujem da će ikada moći da budu bilo gde osim u tom hodniku. To je što je, moramo da ih trpimo takve kakvi su", kaže Brnabićeva. 

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.