Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju

Petković: Zabranom učešća na izborima, Priština krši sva garantovana prava Srba

  • Izvor: Agencije
  • 22.11.2023. 19:44

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i politički i institucionalni predstavnici Srba sa Kosmeta saglasili su se da se zabranom učešća na izborima za Skupštinu Srbije i gradske i lokalne organe vlasti srpskom narodu na Kosovu i Metohiji direktno krše sva garantovana prava.

Na sastanku sa Petkovićem i njegovim timom u Raški na kojem je razgovarano i o zabrani Prištine da se na prostoru pokrajine organizuje glasanje na izborima zakazanim za 17. decembar, predstavnici Srba sa Kosova i Metohije istakli su da je važno omogućiti srpskom narodu da iskoristi pravo glasa.

Zbog toga je razgovarano o daljim koracima, kako da Srbima sa Kosmeta bude omogućeno da iskoriste građansko pravo da glasaju 17. decembra, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je izvijestio Srbe sa Kosova i Metohije o posljednjoj rundi dijaloga u Briselu i razgovorima koji su pokrenuti o izradi statuta zajednice srpskih opština, kao i svim ostalim pitanjima o kojima Beograd pregovara sa Prištinom u okviru dijaloga.

Na sastanku je razgovarano i novčanoj pomoći, radnim mjestima i ulaganjima države Srbije na prostor Kosova i Metohije, pokušajima Prištine da zabrani infrastrukturne i stambene projekte, kao i različite vidove socijalne pomoći namijenjene najugroženijem stanovništvu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: