Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Petković: Ranjavanje srpskih dječaka posljedica Kurtijeve antisrpske politike

  • Izvor: SRNA
  • 06.01.2023. 17:18

Ranjavanje dvojice srpskih dječaka na Kosovu i Metohiji, koji su nosili Badnjak, direktna je posljedica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Petar Petković.

"Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi", naveo je Petković.

On je istakao da su rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Djeca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

“Iako je više očevidaca vidjelo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila. Zahtjevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrijeđenima pružiti svu neophodnu pomoć“, poručio je Petković.

On je naveo da su dječaci zadobili prostrelne rane, jedan u šaku, a drugi u rame, i da tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi, a biće zbrinuti u Kliničko bolničkom centru u Gračanici. 

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.