Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Kurti nastavlja da teroriše Srbe umjesto da formira SZO

  • Izvor: SRNA
  • 06.06.2024. 10:47

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti nastavlja da teroriše srpski narod umjesto da formira Zajednicu srpskih opština i da je međunarodna zajednica prozrela njegove namjere.

Petković je istakao da je nemoguće da ljude laže sve vrijeme i da vjeruje da će njegova demagogija ikoga zavarati.

On je ocijenio da Kurti po istom modelu po kojem je nastavio sa nelegalnom eksproprijacijom na sjeveru Kosova i Metohije dezavuiše javnost i međunarodne predstavnike da ima dobru volju da nacrt Statuta Zajednice srpskih opština šalje pred takozvani Ustavni sud.

Petković je ukazao da teror nad Srbima Kurti posebno pokazuje na sjeveru Kosova i Metohije, što demonstrira svakog dana nasilnim i jednostranim aktima.

"Dok Kurti više od dve godine optužuje Beograd da navodno hoće nemire u regionu, pokazalo se da je on jedini nasilnik i piroman na Balkanu, koji pored golog nasilja Srbima zabranjuje dinar, ali i mogućnost da primaju plate i penzije na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković u saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, Beograd je sve svoje obaveze iz dijaloga primijenio, a reakcija srpskog naroda na višegodišnji teror nije nikakav alibi Kurtiju da izbjegne svoje obaveze. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: