Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Fon Kramonova - neskriveno lobira za Albance

  • Izvor: SRNA
  • 20.04.2023. 11:49

Izvjestiocu Evropskog parlamenta za samoproglašeno Kosovo Violi fon Kramon bolje bi bilo da žali jer Priština deceniju odbija da ispuni svoje obaveze i formira zajednicu srpskih opština (ZSO), dogovorenu u okviru dijaloga u Briselu, nego što napada Srpsku listu zbog neizlaska na izbore, ocijenio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je istakao da je za žaljenje to što Fon Kramonova neće da vidi da je problem u premijeru samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju, koji hoće da bude faktički gradonačelnik svih opština na sjeveru Kosova i Metohije sa dva odsto podrške albanskih glasova.

- Dodatno, Fon Kramerova koja je neskriveni albanski lobista, umjesto da kritikuje svoje prištinsko čedo zbog nepoštovanja potpisanih obaveza, okrivljuje zvanični Beograd, bez ikakvih dokaza, da stoji iza odluke Srba sa Kosova i Metohije o bojkotu izbora - naveo je Petković.

On je poručio Fon Kramonovoj da, prije nego što "napadima na Beograd nastavi da zarađuje platu", pogleda izjavu srpskog naroda sa Kosova i Metohije od 5. novembra 2022. godine, koji je tada jasno naveo da nema povratka u institucije dok ne bude formirana ZSO, u skladu sa Briselskim sporazumom, saopšteno je danas iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Zato, ako joj je toliko stalo do učešća Srba na izborima na Kosovu i Metohiji, neka najtera Prištinu da formira ZSO i povuče svoje ilegalne specijalne jedinice sa sjevera, koje tamo nemaju šta da traže - poručio je Petković.

On je pozvao Fon Kramonovu da "pogleda istini u lice" i da se ne služi zamjenama teza.

Izvjestilac Evropskog parlamenta za samoproglašeno Kosovo Viola fon Kramon ocijenila je kao veliku grešku bojkot vanrednih izbora Srpske liste u četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova i Metohije.

Fon Kramonova je u izjavi za prištinske medije iznijela tvrdnju da je do bojkota došlo zbog odluke Beograda.

Tagovi: