Urednik hronike na Telegraf.rs

Paunović za ATV: Zločin bio do detalja isplaniran

  • Izvor: ATV
  • 03.05.2023. 19:02

Urednik hronike portala Telegraf.rs Jelena Paunović kaže za ATV da je zločin u kojem je ubijeno osmoro djece u školi na Vračaru bio isplaniran do detalja.

"Dobili smo informaciju da je došlo do pucnjave, da je ubijen čuvar i da ima povrijeđene djece. Urbzo smo dobili najjeziviju informaciju da je dosta djece ubijeno.

"Pokušavali smo da dođemo do sličnih primjera dok nismo saznali šta je motiv. Da li je dječak pročitao o sličnoj tragediji i kako je došao na ideju da ubije svoje prijatelje, ali onda nismo mogli da nađemo podatak da je neko napravio ovakav masakr. Imala sam podatak iz dosadašnje istrage, a to je da je dječak mjesec dana planirao ovaj zločin, da 30 jula treba da napuni 14 godina, što znači da u ovom trenutku ima 13 i da je krivično neodgovoran. Što može biti znak da je do tedalja isplanirao sve", kaže Paunović za ATV.

Ona napominje da Srbija i region ne pamti ovako potresnu scenu.

"Pokušavali smo da dođemo do sličnih primjera dok nismo saznali šta je motiv. Da li je dječak pročitao o sličnoj tragediji i kako je došao na ideju da ubije svoje prijatelje, ali onda nismo mogli da nađemo podatak da je neko napravio ovakav masakr. Imala sam podatak iz dosadašnje istrage, a to je da je dječak mjesec dana planirao ovaj zločin, da 30 jula treba da napuni 14 godina, što znači da u ovom trenutku ima 13 i da je krivično neodgovoran. Što može biti znak da je do tedalja isplanirao sve", kaže Paunović.

Ona iz policijskih informacija zaključuje da je riječ o detajno isplaniranom zločinu.

"Policija je pronašla spisak djece koju je planirao da ubije i koju je ubio. Tačno je znao da će ga sačekati čuvar, njega je odmah ubio. Zatim je ubio djevojčicu koja je sjedila za stolom, drugu djevojčicu koja je bila pored nje i djevojčicu za klavirom. Zatim ušao u učionicu koja je bila najbliže vratima kako bi vjerovatno mogao da pobjegne. Tu je upucao svoju nastavnicu istorije i drugare iz odjeljenja jer su oni u tom trenutku imali prvi čas. Motiv ne znamo, jer o motivu nije htio da se izjasni. Imena djece su bila na njegovom spisku. Dok smo pokušavali da saznamo šta se krije iza tragedije razgovarali smo sa djecom koja su mogla da kažu samo najljepše stvari o njemu. Odličan đak, dobar drugar, čak se ni nastavnici nisu žalili na njega", kaže Paunović.

ATV se zahvaljuje kolegama iz Telegraf.rs na nesebičnoj pomoći i saradnji, kako tokom današnjeg dana, tako i u prethodnom periodu.


  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.