Beograd

Patrijarh Porfirije: Mudrošću i odlučnošću svjedočiti istinu u UN

  • 20.05.2024. 07:54

Njegova svetost patrijarh Porfirije poželio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred polazak u Njujork gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici, da ima mudrosti i odlučnosti da svjedoči istinu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije i drugi zvaničnici Srpske, Srbije, Srpske i predstavnici Srba iz regiona prisustvovali su jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru molebanu koju je služio patrijarh Porfirije, a pored molitve poglavar SPC je poručio da su danas sabrali kako bi snažno podigli glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinioca genocida.

Dodik i Vučić na molitvi u Hramu Svetog Save pred odlazak predsjednika Srbije u Njujork

Dodik i Vučić na molitvi u Hramu Svetog Save pred odlazak predsjednika Srbije u Njujork

Patrijarh Porfirije je naglasio da su sve žrtve ratova na ovim prostorima jednako vrijedne poštovanja i molitvenog sjećanja i dodao da je to jedan od neophodnih preduslova za mirnu budućnost među ljudima i narodima na ovim prostorima.

"Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podižemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenu pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi", poručio je patrijarh u besjedi, prenio je Tanjug.

Patrijarh Porfirije je u Hramu služio moleban za blagosloven put, povodom odlaska Vučića na sjednicu Generalne skupštine UN-a na kojoj će se odlučivati o rezoluciji o Srebrenici.

Dodik: Srpska i Srbija uvijek zajedno, snažna podrška Vučiću

Dodik: Srpska i Srbija uvijek zajedno, snažna podrška Vučiću

Nakon besjede Vučić i Dodik su zapalili svijeće u Hramu.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja, objavljeno na stranici Generalne skupštine UN.

Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.

Pratite nas i putem Vibera