Predsjednik Skupštine Srbije

Orlić: Kurti odmah pojurio da za događaje u Banjskoj optuži Srbe

  • Izvor: TV Prva
  • 24.09.2023. 10:20

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah prvi pojurio da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan rekao da vidimo šta se tačno dogodilo pa da komentarišemo.

"Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve", rekao je Orlić za Prvu TV.

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na sjeveru KiM, saopštila je policija u Prištini.

Trostruki ubica iz BiH izvršio samoubistvo u Austriji

Trostruki ubica iz BiH izvršio samoubistvo u Austriji

"Ali, ako pričamo o tome kome odgovara nasilje bilo kakvo - to je isključivo Aljbin Kurti i to svi znaju. I sve što je radio prethodnih mjeseci sa najbrutalnijim mogućim terorom koji je provodio nad golorukim srpskim narodom radio je upravo zato što je želio otvorenu eskalaciju i zato što je htio da dovede do nekog nasilja", istakao je Orlić.

Ukazao je da je jasno ko jedini može da bude zadovoljan ukoliko se desi bilo kakav sukob, a pogotovo ako je neki koji podrazumijeva i ljudska žrtve.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.