Otac i majka u policiji

Novi putevi istrage u slučaju Danke Ilić (2)

  • Izvor: Telegraf
  • 28.03.2024. 13:20

Otac i majka dvogodišnje Danke Ilić koja je u utorak nestala u okolini Bora ponovo se nalaze u policiji.

MUP je juče obustavio pretragu terena nakon što su pretražili 10 kilometara i istragu usmjerili u drugom pravcu. Kako piše Telegraf, prema posljednjim nezvaničnim informacijama, ovo trenutno provjerava i radi policija:

- Upoznavanje sa profilom porodice, sa ulogama roditelja, pribavljanje informacija od komšija i Centra za socijalni rad kako ta porodica funkcioniše,

- Razgovor sa širim članovima porodice,

- Informativni razgovor od strane stručnih inspektora i prepoznavanje istinitosti iskaza i uočavanje nelogičnosti ili praznina - ponavljanje u određenim vremenskim intervalima ista pitanja,

- Upoređivanje iskaza sa rezultatima "tehničke podrške"  komunikacije telefona, kretanje telefona,

- Kriminalistička obrada sa lica mjesta.

Mediji: Roditelji male Danke ponovo u policiji, nova saznanja

Mediji: Roditelji male Danke ponovo u policiji, nova saznanja

Kako su za "Telegraf.rs" rekli iz MUP, djevojčica još nije nađena. U ovom trenutku u blizini kuće gdje je majka prijavila da je Danka nestale nalazi se bager koji kopa i pretražuje teren.

U dvorištu porodične kuće Ilić nalaze se pripadnici MUP-a i vatrogasci.

Mještanima Banjskog Polja zabranjeno je da o ovom slučaju govore javno i tako iznose neprovjerene informacije. Po svemu sudeći policija je došla do novih saznaja.

"Djevojčica Danka Ilić još nije nađena. Apelujemo na sve ljude da ne objavljuju informacije koje nisu provjerene. Time se remeti i ugrožava istraga u koju je uključena i Uprava kriminalističke policije“, kažu iz MUP-a za "Telegraf.rs".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: