Budimo humani

Naše malo je nekome mnogo: Podržimo akciju "Čizme solidarnosti" za pomoć djeci iz enklava na KiM-u

  • Izvor: ATV
  • 07.10.2024. 12:21

Sedmu godinu zaredom humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" iz Beograda je pokrenula svoju, kako vole da kažu, "najtopliju" akciju "Čizme solidarnosti" za pomoć djeci iz enklava na Kosovu i Metohiji.

Akciju organizuju kako bi obezbijedili novu zimsku obuću i odjeću za mališane iz južne srpske pokrajine. 

"Kako su pred nama već hladni dani a zima kuca na vrata, želja nam je da djeca spremno dočekaju prve pahulje i da se sa radošću u toploj obući i odjeći igraju u snijegu. Uzevši u obzir sve teže uslove života na Kosovu i Metohiji i da se njihovo odrastanje odvija u nebezbjednim okolnostima, ovom akcijom pokušavamo da im donekle olakšamo situaciju i finansijski pomognemo njihovim roditeljima", izjavio je Duško Rožić iz ove organizacije. 

U prethodnom periodu su obradovali 250 malih heroja iz: Kosovskog Pomoravlja - Novo Brdo, Drena na Mokroj Gori, Vrbeštice na Šari, Cernice, Poneša i Paralova. Prošle godine su posjetili opštinu Klina i selo Vidanje kako bi lično uručili poklone ne samo djeci iz tog sela već i Berkova, Rudice i Dugonjive.

Ove godine će obradovati 30 djece iz Starog Grackog.

"Svake godine izaberemo po jednu enklavu i namjenski kupimo čizme, jakne, kape i slično za konkretnu decu iz te enklave vodeći računa o veličini odjeće i broju obuće. Najveća nam je radost kada im odnesemo poklone i kada vidimo sa koliko znatiželje i nestrpljenja probaju čizme ili jaknu. Obavezno se zadržimo duže kako bi se poigrali i bolje ih upoznali", objasnio je Duško Rožić.

Pozivaju sve ljude dobre volje i društveno odgovorne kompanije, sindikate, udruženja i ostale koji su u mogućnosti, da se priključe akciji koja će trajati do 15.10.2024.

Pomozimo djeci da sa radošću dočekaju zimske čarolije, poručuju iz Srpske solidarnosti.

Žiro račun za dinarske uplate u Srbiji: 340-11013053-38

PayPal:

srpskasolidarnost@gmail.com

Instrukcije za uplate na devizni račun iz inostranstva:

Currency tag (EUR,$,CHF, CAD)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Srpska solidarnost

ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12

Podršku možete pružiti i slanjem SMS-a na humanitarni broj 1389, za mobilne operatere iz Srbije.

Za pravna lica postoji mogućnost sklapanja ugovora o donaciji.

Naše malo je nekome mnogo!

Pratite nas i putem Vibera