Počelo suđenje

Nadriljekarka Olgica na ročištu se pozivala na "mede i zeke": Sudija joj produžio pritvor

  • Izvor: Kurir
  • 07.04.2022. 15:22

Nadriljekarka Olgica Markanović, kojoj je danas počelo suđenje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, na samom početku ročišta negirala je navode optužnice da je u salonu u Beogradu nad pacijentkinjama vršila intervencije i nanela im teške telesne povrede.

Podsjetimo, ona se sumnjiči da je koristila aparat plazma pen, vršila korekcije kapaka i nosa i nanijela im povrede i teške opekotine lica. Na početku suđenja Olgica Markanović je navela da je trenutno bez primanja i da je izdržava sestra, te da ima sina od pet godina.

Iznoseći lične podatke rekla je i da je po zanimanju diplomirani inženjer ekologije, kao i da je završila Prirodno-matematički fakultet.

Odbrana Olgice i njene saradnice predložila je da tokom suđenja budu saslušani svi ostali i da se kao dokaz ne koriste fotografije unakaženih lica osoba, jer kako tvrde, u programima na mobilnim telefonima čovjek od sebe "može da napravi i zeku i medu", piše Kurir.

Takođe, sudija je upozorio branioce da povedu računa o načinu na koji govore o oštećenima, pošto ih je advokat Zoran Jakovljević nazvao "kvazioštećenima".

Detaljnu odbranu Olgica Markanovćc bi trebalo da iznese na sljedećem suđenju, zakazanom za 13. maj. Ona danas nije iznijela odbranu, ali je, kako piše Kurir, povremeno s optuženičke klupe negativno komentarisala oštećene i ljekare koji su, poslije tretmana u njenom salonu, konstatovali povrede kod oštećenih.

Odbrana je danas ponovo zatražila da joj bude ukinut kućni pritvor, ali je sudija taj prijedlog odbio.