Kosovo i Metohija

Na zidovima crkve ispisani grafiti OVK

  • Izvor: Kosovo onlajn
  • 14.07.2024. 10:47

Na zidovima crkve Svetih vrača Kozme i Damjana u Krajištu kod Lipljana ispisani su grafiti “UČK” /OVK/, kao i na putu na prilazu crkvi, a u selu su postavljene zastave Albanije i terorističke OVK.

Za vijeme liturgije iz obližnje albanske kuće čula se glasna muzika, kao i pjesme u kojima se pominje jedan od vođa “OVK” Adam Jašari.

Stotinjak Srba iz Krajišta, ali i okolnih mjesta, koji su jutros došli da praznik obilježe u rodnom kraju nisu smjeli da bez pratnje uđu u crkveno dvoriše, piše “Kosovo onlajn”.

Natpisi na crkvi su u međuvremenu precrtani, takođe crvenom bojom, kako se ne bi vidjelo šta je bilo napisano, ali se na nekoliko mjesta jasno nazire simbol “OVK”.

Еkipa portala upitala je policajce samoproglašenog Kosova koji su se nalazili u blizini ko je u međuvremenu precrtao grafite, ali odgovor nije dobila, jer nisu željeli da razgovaraju, tvrdeći da ne razumiju srpski jezik.

Srbi, koji su prije nekoliko dana organizovano došli da uoči slave očiste crkveno dvorište, rekli su da natpisa tada nije bilo.

(Foto: Kosovo Onlajn)

Pratite nas i putem Vibera