Rusija

Medvedev: Bombardovanje SRJ je Moskvi otvorilo oči po pitanju NATO

  • Izvor: SRNA
  • 17.07.2024. 18:03

NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju otvorilo je oči Rusiji i odagnalo iluzije da bi ulazak u ovaj savez doprinio jačanju kolektivne bezbjednosti, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je rekao da je Rusija nakon raspada SSSR-a nastavila kurs ka zbližavanju sa Zapadom, te da je ulazak u Alijansu mogao da bude jedan od scenarija potencijalnog razvoj događaja.

On je naveo da se radilo o tome da se pronađe prilika da se izbjegne podjela Еvrope na suprotstavljene vojne blokove, da se prevaziđu posljedice hladnog rata i pronađe zajednička ideja kao osnova za jačanje kolektivne bezbjednosti.

Stigli prvi rezultati istrage energetskog kolapsa u regionu

Stigli prvi rezultati istrage energetskog kolapsa u regionu

"Šansa je tada izgubljena. A dešavanja u Jugoslaviji i bombardovanje Beograda, uz kršenje svih normi međunarodnog prava, konačno su razvejali nekadašnje iluzije", objasnio je bivši predsjednik Rusije za magazin "Argumenti i fakti".

Prema njegovim riječima, to možda i nije bilo jedino što je stajalo na putu ulaska Rusije u Alijansu.

"Iskreno, mislim da mi, kao nasljednici SSSR-a, ni devedesetih godina ne bismo bili primljeni u Alijansu. Da se Rusija raspala na sedam-osam djelova, pa da se odrekla i nuklearnog oružja, onda bi nas uzeli sa prevelikim zadovoljstvom", zaključio je Medvedev.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)