Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Niz zločina iz mržnje prema Srbima

  • Izvor: SRNA
  • 07.01.2023. 16:28

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je danas da napadi na srpskog dječaka i dva mladića na Kosovu i Metohiji predstavljaju niz zločina iz mržnje prema Srbima kao posljedice politike terora koji sprovodi režim Aljbina Kurtija.

- Aposlutno je jasno da je cilj Kurtija da protjera preostale Srbe sa Kosova i Metohije i ostvari san albanskih šovinista o etnički čistoj teritoriji - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Јedna od metoda, kako je istakao, jesu i teroristički napadi Albanaca na Srbe s namjerom da se kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji stvori što veći osjećaj straha i ugroženosti odnosno da nije moguć miran i normalan život za Srbe na svojim vjekovnim ognjištima.

- Nažalost, zapadni centri moći svojim ćutanjem ili nepreduzmanjem konkretnih mjera ohrabruju Kurtijev režim da svakodnevno sprovodi nasilje prema Srbima na Kosovu i Metohiji - zaključio je Linta.

Albanci su na Badnji dan ranili srpskog dječaka i mladića kod Štrpca, dok je u Klokotu pretučen srpski mladić poslije ponoćne Božićne liturgije.

Lokalni Albanac ranio je iz vatrenog oružja Stefana (11) i Miloša Stojanovića /21/ u selu Gotovuša kod Štrpca u trenutku kada su pored puta nosili Badnjak.

Grupa Albanaca pretukla je noćas Stefana Tomića (18) iz Klokota, dok se sa bratom vraćao sa ponoćne Božićne liturgije koja je služena u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.