Aleksandar Vučić

"Laušević ostavio impresivan trag na srpskoj filmskoj i pozorišnoj sceni"

  • Izvor: SRNA
  • 15.11.2023. 14:54

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće zbog smrti istaknutog umjetnika Žarka Lauševića i istakao da su Lauševićevi jedinstveni talenat i strast prema glumi ostavili impresivan trag na domaćoj filmskoj i pozorišnoj sceni.

"Sa pod‌jednako fascinantnom lakoćom velikog glumačkog barda, igrao je Žarko vlasteline, knezove i kraljeve, ali i ljude sa sivih margina društva, dajući svima autentičan pečat po kojem će ostati upamćen", naveo je Vučić i dodao da je sa tugom primio vijest o smrti Žarka Lauševića.

On je naglasio da je Lauševiću najtežu ulogu dodijelio život, a da je glumac teško breme sudbine pretočio u knjige u kojima je, kao i na sceni, do kraja iskrene emocije bez zadrške podijelio sa publikom.

"Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima njegovog dela. Sve prođe, sećanje nikada. Neka počiva u miru", naveo je Vučić u saučešću.

Poznati srpski glumac Žarko Laušević preminuo je u Beogradu u 64. godini poslije kratke i teške bolesti, potvrdila je njegova supruga Anita.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Pratite nas i putem Vibera