Generalni konzulat Republike Srbije

Poziv državljanima Srbije sa prebivalištem u Srpskoj da se prijave za glasanje

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 15:31

Povodom predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji, raspisanih za 17. decembar 2023. godine, Generalni konzulat Republike Srbije u Banja Luci i Konzularna kancelarija Trebinje pozivaju sve zainteresovane državljane Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji da se prijave za glasanje.

Zahtev za glasanje, kao i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak  se može podneti svakim radnim danom i tokom vikenda u periodu od 08:00 do 20:00 časova, sve do 25.11.2023. godine u ponoć. Uz popunjen zahtev za glasanje i/ili  zahtev za upisu jedinstveni birački spisak potrebno je priložiti važeću očitanu ličnu kartu Republike Srbije ili kopiju važećeg pasoša  sa upisanom adresom stanovanja u Republici Srbiji.

Kako državljani Srbije da glasaju u Srpskoj

Kako državljani Srbije da glasaju u Srpskoj

Napominjemo da je neophodno podneti zahtev za glasanje u inostranstvu, bez obzira na činjenicu da je zahtev već jednom podnet na prošlim izborima.

Sve informacije o predstojećim izborima i glasanju u inostranstvu su dostupne na internet stranici Generalnog konzulata Republike Srbije www.banjaluka.mfa.gov.rs , kao i na društvenim mrežama diplomatsko konzularnih predstavništava R.Srbije u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.

  • 01:00 Noćni program

    Noćni program