Za tri mjeseca

Kod Subotice otkriveno više od 7.000 migranata, oduzeto 39 komada vatrenog oružja

  • 14.07.2023. 15:02

Policija je u blizini naselja Makova sedmica kod Subotice otkrila i postupala prema više od 7.000 neregularnih migranata i oduzela 39 komada vatrenog oružja za tri mjeseca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Gašić je u razgovoru sa građanima mjesne zajednice Makova sedmica rekao da je policija u posljednja tri mjeseca iz okoline dislocirala 6.278 iregularnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Više od 400 ilegalnih migranata otkriveno u Subotici

Više od 400 ilegalnih migranata otkriveno u Subotici

„Od kraja februara do početka juna ove godine, samo na ovom području, postupano je prema 7.341 iregularnom migrantu, a podneseno je 229 krivičnih i 746 prekršajnih prijava. Tokom ova tri mjeseca dislocirano je u prihvatne centre 6.287 iregularnih migranata.

Obavljena je kontrola 44 objekta smještaja i oduzeto 39 komada vatrenog oružja“, izjavio je Gašić.

Migrant djevojčici zabio nož u stomak dok je išla ka školi

Migrant djevojčici zabio nož u stomak dok je išla ka školi

On je naglasio da je policija u tom periodu privremeno, do okončanja sudskog postupka, oduzela 41 putničko vozilo od osoba koje su se bavile ilegalnim prevozom migranata.

Građani su ministru iznijeli probleme sa kojima se susreću u svojoj mjesnoj zajednici i zatražili podršku i riješenje problema, ali su i pohvalili prisustvo policije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Migranti oteli brod, specijalne snage u akciji

Migranti oteli brod, specijalne snage u akciji

Ministar je ukazao da je na ovom području samo tokom tri mjeseca aktivno prisutno više od 1.400 pripadnika MUP, kao i da je na granici sa Mađarskom prisutno 75 pripadnika Fronteksa.

(Foto: MUP Srbije)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: