Saopštenje

Kancelarija za KiM: Hapšenjem Spasića Kurti i Svečlja žele da izazovu novu krizu

  • Izvor: ATV
  • 17.06.2023. 19:04

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su "pripadnici Kurtijeve policije uhapsili na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice dok se sa maloljetnom ćerkicom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, koji su zbog toga pretrpjeli snažan šok".

Kancelarije za Kosovo i Metohiju odmah je stupila u kontakt s porodicom i uhapšenom Daliboru obezbijedila advokata, navodi se u saopštenju.

- Lažni ministar policije DŽeljaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umjesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića - kaže se u saopštenju.

Kancelarija za KiM napominje da ni Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici "koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je popreko pogledao nekog novinara".

- Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda Kurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Kosovu i Metohiji. I ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i pod plaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Kosova i Metohije - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera