Ispunio bratovu želju

Jovan humanitarnom trkom do Tumana odao počast ubijenom bratu

  • Izvor: Agencije
  • 31.12.2023. 16:25

Jovan Mitrović, čiji su brat Petar i rođak Marko, ubijeni u masakru 4. maja u Malom Orašju kod Smedereva, završio je humanitarnu trku ka manastiru Tumane i jutros se pričestio.

Time je ispunio neostvarenu želju svog brata Petra, koji je bio vjernik i želio da pješke ode na hodočašće do manastira Tumane i tamo se pričesti.

Jovan je na humanitarnu trku, dugu više od 90 kilometara, krenuo kako bi prikupio novčanu pomoć za oporavak teško ranjenih tokom masovnog ubistva.

Kako je naveo, i njega samog je iznenadilo što je uspeo da uradi takvu stvar.

- Nije bilo lako, ali imao sam ozbiljan motiv da izguram to i da mi bude još draže kada sam stigao u manastir. Pred cilj sam i suze pustio. Umoran sam, ali mi je drago što sam uspeo i osećaj je neverovatan - rekao je Jovan Mitrović za Tanjug.

Uz ove savjete pomozite vašem psu da se oslobodi straha od petardi

Uz ove savjete pomozite vašem psu da se oslobodi straha od petardi

Za tragično nastradalog Petra govorilo se da je bio dobri duh Orašja, pokretačka snaga druženja, folklora, pun energije i dobrote za sve.

Jovan je preuzeo inicijativu da, ispunjavajući zavjet svoga brata, učini ono što bi njegov brat želeo, da kroz taj čin pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija - ranjenima i njihovim porodicama.

Time je ispunio želju brata Petra, ali i omogućio brojnim građanima Srbije i iz svijeta da daju svoj doprinos za liječenje i rehabilitaciju ranjenih.

Akcija prikupljanja novca traje još danas i to na broj računa:

Jovan Mitrović, 160-6000000847092-76.

Svrha uplate je: pomoć ranjenima u Malom Orašju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: