Marko Đurić

Imamo način da odgovorimo na bezumlje najvećih evropskih siledžija

  • 25.12.2018. 21:12

Srbija će nastaviti da se svim demokratskim i civilizovanim sredstvima bori protiv nazadnog poimanja politike koji imaju premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj i njegovi politički saborci "koji ponosno nose titulu najvećih evropskih siledžija", poručio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je naglasio da Srbija ima načine da odgovori na bezumlje Prištine, navodeći da je premijer Srbije Ana Brnabić obavijestila svjetsku političku javnost, pa i premijera Albanije Edija Ramu, o protivpravnim i anticivilizacijskim mjerama Prištine.

On je konstatovao da je razumljivo što je albanska politička elita na Kosmetu u panici i sa strahom i nervozom reaguje na pravednu diplomatsku borbu Srbije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Haradinaja je uznemirilo to što su sve vlade sveta danas suočene sa nesalomivim argumentima o nasilničkoj prirodi režima u Prištini. Haradinaj, koji jedino i ume da govori jezikom nasilja, ne razume da njegovi izbacivački maniri i kodeksi ponašanja u civilizovanom svetu nisu poželjni", rekao je Đurić.

Đurić je zaključio da upravo zato Haradinaj i govori o pravu samoproglašenog Kosova na uvođenje trgovinskih blokada jer on /Haradinaj/, kako je istakao, naprosto ne razlikuje pravo od neprava.

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je ranije danas da stoodstotno uvećane takse na proizvode iz centralne Srbije neće biti ukinute i da će Albanci na Kosovu i Metohiji raditi ono što je dobro za njih.