Gdje će Jerković?

Ima li SNS većinu u Beogradu?

  • Izvor: ATV
  • 30.01.2024. 22:28

Mi nećemo u koaliciju ni sa kim, nikog nećemo podržati i nećemo praviti nikakve kompromise.

Sve su glasnije spekulacije da su neki počeli da koketiraju sa idejom da se, uprkos zvaničnom stavu liste doktora Nestorovića, ipak razgovara sa SNS-om i SPS-om. Danima preko društvenih mreža ratuju Aleksandar Jerković i “Mi glas iz Naroda”. Jerković je bio nosilac njihove liste za Beograd ali u ime pokreta “Nema nazad – iza je Srbija”. Sve je počelo tako što je napisao da očekuje razgovor sa svojim koalicionim partnerima o beogradskim izborima. 

"On u stvari želi sad pokriće neko da kaže pa dobro, bio sam u koaliciji s njima pa sad tražim drugog koalicionog partnera. Ne, on je izabran kao kandidat „Mi-glas iz naroda“ i on želi da opravda to što sad želi da iskače iz našeg jasnog stava da nećemo u koaliciju ni sa vlašću ni sa opozicijom, i sebe želi da opravda na takav čin", kaže Aleksandar Pavić, jedan od osnivača "Mi - glas iz naroda".

Pavić tvrdi da je Jerković tražio garancije da će u slučaju ponovljenih izbora opet biti kandidat za gradonačelnika, ali da mu to nije prošlo. Velike ambicije imao je i na listi za republičke izbore. Kažu da je Jerković probao i da im “namjesti” pred kamerama kada su se predavali potpisi za republički nivo, jer se pojavio u sjedištu RIK-a i pitao šta je sa listom za Beograd. Jerković je baš taj snimak objavio na društvenim mrežama. Tvrdi, dokazuje zbog koga je “pukla ljubav”. 

Jerković: Zašto ne predajemo za Beograd?

Žena: Zato što si upropastio.

Jerković: kako sam upropastio?

Žena: Nećemo sad o tome. 

Jerković: Hajde ljudi da predamo za Beograd. Šta ćemo sa ovih 3.500 ljudi? 

Jerković se ovih dana aktivno javlja iz Moskve. Za pojedine medije izjavio je da sa SNS-om I SPS-om nije imao nikakve razgovore. Na društvenim mrežama je poručio da će svako ko je dobio mandat na listi Aleksandar Jerković, a bude u nekom drugom odborničkom klubu – biti preletač. Aleksandar Šapić poručuje – SNS ne kupuje odbornike niti išta radi iza kulisa. 

"Onaj ko bude želeo da zajedno sa nama na bilo koji način saučestvuje u vođenju Beograda će to javno da kaže", kaže Šapić. 

Konstitutivna sjednica Skupštine Grada zakazana je za 19. februar. Do tada koalicija SNS – SPS ima vremena ili da nađe trećeg koalicionog partnera ili dvoje odbornika koji bi prešli na njihovu stranu. U suprotnom, izbori u prestonici biće ponovljeni.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: