Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Gašić: Srbija neće dozvoliti agresiju Svečlje nad srpskim narodom

  • 01.04.2024. 23:00

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić poručio je da Srbija neće dozvoliti da Srbi na Kosovu budu izloženi agresiji takozvanog ministra unutrašnjih poslova iz Prištine Dželjalja Svečlje, niti agresiji "njegovih paravojnih formacija".

- Nećemo dozvoliti da budu izloženi agresiji Svečlje ni njegovih paravojnih formacija koje su samo presvučeni OVK, kao ni nove pogrome, protjerivanja i ubijanja Srba - istakao je Gašić.

Povodom izjave Svečlje da se "oko 400 srpskih ekstremista obučava na granici Kosova sa Srbijom", Gašić je istakao da bi Svečlju trebalo podsjetiti da je Kosovo i Metohija dio Srbije u skladu sa Ustavom Srbije, Poveljom UN i Rezolucijom 1244, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Prema Gašićevim riječima, kada god Svečlja upućuje optužbe na račun predsjednika Srbije, to je zapravo najava novog nasilja i pritiska na Srbe kojima želi da ih protjera sa njihovih vjekovnih ognjišta.

Gašić je naveo da su sukobi i tenzije jedini riječnik kojim Svečlja i "njegov vlasnik (Aljbin) Kurti" umiju da komuniciraju, navodeći da nezakonitim preuzimanjem nadležnosti Kfora, stvaranjem nelegalnih baza ROSU na sjeveru Pokrajine pokazuju da ne poštuju Briselski sporazum ni Еvropu niti su im mir i vladavina prava poznate, a ni željene kategorije.

On je dodao da su nasilje, mržnja, progon i ubijanje Srba ono čime su zadojeni i ne libe se da to otvoreno pokažu. 

Pratite nas i putem Vibera