Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Gašić: Albanska mafija pomaže krijumčarima migranata

  • Izvor: Agencije
  • 16.11.2023. 12:15

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić rekao je da organizovane kriminalne grupe koje švercuju migrante na sjeveru Srbije imaju pomoć albanske mafije sa Kosova i Metohije.

- To nisu migranti, ovo su organizovane kriminalne grupe protiv kojih mi vodimo borbu - da odvojimo šta su migranti, a šta su organizovane kriminalne grupe, uz pomoć albanske mafije, koja dolazi iz naše južne pokrajine. Oružje, sve dolazi odozdo - rekao je Gašić u beogradskoj opštini Rakovica.

Gašić, koji je položio kamen temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije, zahvalio je pripadnicima ove jedinice za angažman u Subotici i Pirotu, u pograničnim oblastima Srbije /gdje su prisutni migranti/.

On je naglasio da nijedna organizovana kriminalna grupa ili kriminalac nisu dobrodošli u Srbiju.

Gašić je poručio pripadnicima Žandarmerije da su tu da spriječe svakog kriminalca koji želi da na bilo koji način ugrozi bezbjednost građana Srbije i djece. On je istakao da su pripadnici Žandarmerije ponos Srbije i najavio da im do kraja godine stiže oprema koju su sami birali, prenio je Tanjug.

Gašiću je komandant Žandarmerije Saša Kosović uručio na poklon sablju, repliku sablje prvog srpskog ministra unutrašnjih poslova Jakova Nenadovića.

Žandarmerija je posebna jedinica policije u sjedištu Direkcije policije i angažuje se na prijedlog rukovodioca organizacione jedinice, po odobrenju direktora policije.

U zadatke Žandarmerije spadaju suzbijanje terorizma, hapšenje članova organizovanih i drugih opasnih kriminalnih grupa i pojedinaca u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, uspostavljanje javnog reda narušenog u većem obimu, suzbijanje pobuna u institucijama za izvršenje krivičnih sankcija, obezbjeđenje objekata i ličnosti, pružanje pomoći u vanrednim situacijama.

Žandarmerija se trenutno sastoji od Komande u Beogradu, Ronilačke jedinice i četiri odreda Žandarmerije: u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kraljevu.

Pratite nas i putem Vibera