"Srpskoj nadležnosti oduzete na silu"

Drecun: Bošnjaci i Zapad spremaju destabilizaciju Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 20.10.2021. 11:11

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun upozorio je da Bošnjaci i njihovi zapadni mentori spremaju destabilizaciju Republike Srpske, koju će pokušati da sapletu u borbi za vraćanje otetih nadležnosti.

Govoreći o stanju u BiH za Televiziju "Hepi", Drecun je istakao da su Srpskoj nadležnosti oduzete na silu, zbog čega ona sada pokušava da ih vrati i suočava se sa brojnim izazovima.

"Međutim, jasno je da druga strana neće sedeti skrštenih ruku. Zato će pokušati da izazove destabilizaciju u Republici Srpskoj. Moguće je i da će pokušati sa pripremom neke `obojene revolucije`", smatra Drecun.

Prema njegovim riječima, dio te borbe protiv Republike Srpske je i bošnjačka kampanja o navodnoj genocidnosti Srba i Srpske.

"U tome prednjači lider SDA Bakir Izetbegović, koji vodi gebelsovsku propagandu i hiljadu puta ponavlja laži kako bi pokušao da ih pretvori u istinu. On priča o genocidnosti Srba, a ne pominje osam hiljada ubijenih Srba u Sarajevu. To nije čudno, jer svi znamo kakvo je mesto za Srbe bilo planirano u `Islamskoj deklaraciji` Bakirovog oca Alije Izetbegovića", naglasio je Drecun.

On smatra da laži lidera SDA prolaze na Zapadu samo zbog njihovog sučeljavanja sa Rusima na Balkanu, zbog čega i žmure na razne stvari, pa i na prisustvo islamskih terorista u Federaciji BiH /FBiH/.

"Pogledajte na šta lični današnje Sarajevo i šta se dešava u drugim područjima FBiH, poput Vlašića, gdje dolaze oni koji se vraćaju sa /stranih/ ratišta", kaže Drecun koji je i poslanik Srpske napredne stranke.

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)