Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Zahvalnost Bratislavi na principjelnoj podršci u vezi Kosmeta

  • Izvor: SRNA
  • 14.11.2022. 18:49

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Beograd visoko cijeni principijelnu podršku Bratislave teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i pronalaženju održivog rješenja za pitanje Kosova i Metohije.

Dačić i predsjednik Odbora Skupštine Slovačke za spoljne poslove Marijan Keri ocijenili su da su bilateralni odnosi dvije zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i naglasili neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa, naročito u ekonomskoj sferi, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Keri je ponovio da Slovačka ostaje privržena svom principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i da će njegova zemlja i ubuduće nastaviti da pruža punu podršku evropskim integracijama Srbije.

On je prenio spremnost Slovačke da sa Srbijom nastavi intenzivnu komunikaciju i saradnju, posebno na polju ekonomije i založio se za značajnije prisustvo slovačkih privrednika na srpskom tržištu.

Keri je iskazao zadovoljstvo zbog položaja i tretmana slovačke nacionalne manjine u Srbiji uz očekivanje da će takav kvalitet odnosa prema njoj biti očuvan i ubuduće.

Tagovi: