Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Dačić: Više od 12.000 požara ugašeno u Srbiji, rezultati i u Srpskoj i Grčkoj

  • Izvor: Tanjug
  • 14.08.2024. 10:33

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je od početka godine u Srbiji ugašeno 12.265 požara na otvorenom, te da je Srbija izašla u susret i pomaže gašenju požara u Republici Srpskoj i u Grčkoj, i da tu ima rezultata.

On je naveo da mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije treba da izađe u susret zahtjevu Grčke za pomoć u gašenju požara, kao i da Republika Srpska nije sporna da dobije takvu pomoć.

- U Grčkoj su trenutno naši vatrogasci, helikopter kapaciteta pet tona, 35 vatrogasaca sa 12 vozila. Izašli smo u susret i Republici Srpskoj - rekao je Dačić za Televiziju Pink.

On je podsjetio da se dugo čekalo da se dozvoli vatrogasni helikopterima iz Srbije da gase požar u Republici Srpskoj, zato što se u BiH sve politizuje što se tiče Srbije i srpskog naroda.

- Čekali smo dugo, donijeta je odluka i mi smo poslali dva helikoptera koji pomažu gašenju požara na Sutjesci. Što se tiče Republike Srpske, javili su da je to urodilo plodom i da ima rezultata i da će biti sve u redu - rekao je Dačić.

On je dodao da je Srbija kao država osposobljena što se tiče opremljenosti za gašenje požara, te da je u prilici da pomaže drugima, a da ne ugrozi sebe.

- Sve požare u Srbiji smo riješili u istom danu - dodao je Dačić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.