Šef srpske diplomatije

Dačić: Srbija želi veće prisustvo Italije u regionu

  • Izvor: SRNA
  • 22.11.2022. 22:47

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocijenio je danas da je posjeta italijanskog ministra spoljnih poslova Antonija Tajanija od velikog značaja i da predstavlja jak impuls za dalji razvoj saradnje, te dodao da Srbija želi veće prisustvo Italije u regionu.

"Srbija želi veće prisustvo Italije u regionu i spremna je da dalje razvija naše bialteralne odnose. Počev od političke sfere, zajedničke sednice dve vlade, biznis foruma, pa do ekonomskih odnosa, razvoja naše spoljnotrgovinske razmene", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da je Tajanija upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji i dodao da je jasno da Srbija želi da da svoj doprinos da se situacija razriješi mirnim putem za razliku od Prištine, prenijeli su beogradski mediji.

Dačić je zahvalio italijanskim vojnicima u okviru Kfora na Kosovu i Metohiji za koje je rekao da zaista pružaju ne samo fizičku zaštitu, već i psihološku sigurnost srpskom narodu i srpskim sveštenicima

Tajani je rekao da su migranti još jedna tema kojoj Italija pridaje veliku važnost.

"Videli smo da i srpske vlasti pridaju veliku pažnju tome i da su svesni opasnosti koje te migracije nose. Neophodno je da radimo zajedno i rešavamo ta pitanja, posebno na Balkanskoj ruti", rekao je Tajani. 


Tagovi: