Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije

Dačić: Poziv na ubistvo srpskih policajaca zlokobna prijetnja srpskom narodu

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 13.08.2024. 17:50

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je da je monstruozna izjava prištinskog političara Bekima Hadžijua kojom poziva na ubistvo srpskih policajaca, zlokobna najava sa kakvim terorom i zlom će se odnositi prema svim Srbima, posebno onima koji žive na tlu Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

- Najmonstruoznije veličanje terorizma i ubistva srpskog policajca, od strane Bekima Hadžijua, je samo dokaz da mržnja i nasilje nad svim što je srpsko nema granica - rekao je Dačić.

On je dodao da nije iznenađen pozivom Hadžijua na ubijanje srpskih policajaca, čak ni time što je to javno izgovorio.

- Iznenadio bih se jedino ako takva monstruozna izjava ostane bez reakcije međunarodne zajednice i svih njenih relevantnih institucija. Zbog ove izjave Hadžiju bi morao da bude odmah uhapšen, ali to se neće desiti jer je to zvanična politika Prištine na koju međunarodna zajednica ćuti, a samim tim je odobrava - poručio je Dačić.

On je naglasio da je država Srbija odgovorna, da posvećeno vodi politiku mira i stabilnosti i da je odlučna u jednom od najvažnijih zadataka svake države, a to je zaštita građana od terorizma i ekstremizma.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa ostalim službama bezbjednosti, ne plaše se infantilnih izjava političara amatera nepostojeće države i svom snagom će se suprotstaviti svakom pokušaju terorizma i zaštititi svoje građane, svoju državu i mir i stabilnost naše otadžbine - izjavio je Dačić.

Kako se navodi u saopštenju, poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiju, zajedno sa više hiljada građana KiM, prisustvovao je u Donjoj Klini sahrani Fatona Hajrizija koji je prije mesec dana ubio Nikolu Krsmanovića, srpskog policajca u Loznici.

Hadžiju je poslao jezivu poruku da će "svaki Albanac koji ubije srpskog policajca" imati njegovo poštovanje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: