Beograd

Dačić ponovo pjevao Еrdoganu

  • 13.10.2024. 17:47

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, poznat kao dobar domaćin i pjevač, zabavljao je visoke goste tokom protekle posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Еrdogana Beogradu.

Naime, Dačić je za predsjednika Turske zapjevao pjesmu "Osman aga" koju je Еrdogan već čuo 2017. godine. Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama u jednom trenutku se vidi i sto za kojim sjede Еrdogan, njegova supruga Еmine i njihov domaćin Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Podsetimo, predsjednik Turske Redžep Tajip Еrdogan boravio je u četvrtak i petak u zvaničnoj poseti Srbiji. Domaćin predsjedniku Turske bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim je razgovarao u četiri oka, a obojica su prisustvovala potpisivanju nekoliko sporazuma i memoranduma između dvije zemlje.

Pjesmu "Osman aga" pjevao je i proslavio Muharem Serbezovski.

Еrdogan je tokom sastanka sa Vučićem, govoreći o odnosima dvije zemlje, rekao da je ovo "zlatno doba". Vučić je poručio da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Srbiji te da posjeta Еrdogana predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima.

Pratite nas i putem Vibera