Blagodat Božja

Čudo kod manastira Tumane: Spomen česma preminulom dječaku ove godine presušila - ali voda je ponovo potekla

  • Izvor: Kurir
  • 03.11.2021. 19:59

Nedaleko od manastira Tumane, na samom ulazu u naselje Krivača, nalazi se spomen česma podignuta u znak sjećanja na rano preminulog dječaka Slobodana Dragomirovića iz Krivače a koju je podigao njegov otac Tomislav Dragomirović.

Voda je iz ovog izvora izvirala i oticala u Tumansku rijeku decenijama ali je ove godine bila presušila, navodi portal TPK news.

Zadužbinar Tomislav riješio je da ovaj spomen kompleks oplemeni mozaicima sa prikazom Hrista i Bogorodice koje je radio Bojan Veljković (msc primenjeni umjetnik) uz pomoć prijatelja i kolege dr Miloša Đurana.

U ponedjeljak 1. novembra je bio dan određen za postavljanje mozaika. Mozaici su prenijeti iz ateljea Đuran, iz Beograda, u Krivaču i postavljeni.

– Kada smo prolazili pored manastira Tumane i najavili da uskoro stižemo do spomen česme iz izvora je odjednom potekla voda. Sa mozaicima stigla je i blagodat božja – rekao je Miloš Đuran

Svjedoci ovog nesvakidašnjeg događaja su Bojan Veljković iz Rabrova, Mladen Krstić iz Kučeva, Tomislav Dragomirović iz Krivače, Slađan Lazarević iz Kudreša, Miloš Đuran iz Beograda i Dragan Despot Đorđević iz Rabrova.

Tagovi: