Srpska, Srbija, Rusija i Grčka

Četiri policijska sindikata potpisala sporazume o saradnji

  • 03.08.2018. 15:23

Predsjednici Policijskog sindikata Srbije /PSS/, sindikata policija i bezbjednosnih službi Rusije i Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su u Beogradu potpisali sporazume o saradnji sa najvećim Grčkim sindikatom policije - Panhelenskom Federacijom policijskih službenika.

Predsjednici PSS-a, sindikata iz Republike Srpske i Rusije, koji sarađuju od ranije, izrazili su zadovljstvo što im se u borbi za bolji položaj policajaca, a time i veći nivo bezbjednosti graćana pridružio i grčki sindikat policije čiji je predsjednik Georgijus Gerakarakos. 

Sporazume su sa Gerakarakosom potpisali predsjednik PSS-a Veljko Mijalović, predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić i predsjednik ruskog sindikata Aleksej Lobarjov. 

Zajednički cilj je obezbjeđivanje najboljih uslova rada policijskih službenika, gdje god da rade, rečeno je na konferenciji za novinare poslije potpisivanja sporazuma. 

Jondićeva je rekla da policijski službenici, gdje god da rade, u Rusiji, Srbiji, Grčkoj ili Republici Srpskoj, imaju nešto zajedničko, a to je "sva težina njihovih poslova". 

"Svako od naših policajaca kada ode na posao se nalazi u situaciji da je po obavljanju redovnih radnih zadataka njegov povratak kući veoma upitan", rekla je ona. 

Gerakarakos je naveo da je sindikat, koji broji oko 40.000 članova, najveći u Grčkoj i da se, uz borbu za bolji materijalni i socijalni položaj svojih članova, zalaže za veću bezbjednost u zemlji. 

"Bezbjednost je veoma bitna jer zemlja bez bezbjednosni nema ni ekonomiju, a ni razvoj", rekao je on i izrazio zadovljstvo zbog saradnje sa kolegama iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. 

Predstavnici četiri sindikata, kako je najavljeno, okupiće se u Rusiji 10. novembra, što će biti prilika za nastavak saradnje i razmjenu iskustava.