Predsjednik Skupštine Srbije

Brnabić: Nastavljamo borbu protiv donošenja rezolucije o Srebrenici

  • Izvor: SRNA
  • 09.05.2024. 16:08

Srbija će nastaviti da se bori u UN protiv donošenja rezolucije o Srebrenici koja je direktno uperena protiv Srbije i srpskog naroda, rekla je predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je napomenula da je glasanje o ovom dokumentu u UN, čiji su sponzori Njemačka i Ruanda, već tri puta odlagano, te da je to rezultat borbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i čitavog tima.

"To pokazuje i da se glas Srbije čuje, poštuje i uvažava više nego ikada", istakla je Brnabićeva.

Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Spajić potvrdio: Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici

Ona je ocijenila da je rezolucija o Srebrenici direktno uperena protiv Srbije i srpskog naroda i da oni koji govore drugačije "uvijaju stvari u oblandu koju je lakše podvaliti".

Podsjetila je da je ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković rekao da će BiH upotrijebiti tu rezoluciju da tuži Srbiju i traži ratnu odštetu.

"Ako to nije naša krivica i naša odgovornost, ako mi nismo genocidni, pa kakve to veze ima sa našim suočavanjem sa prošlošću? Ako je taj zločin individualan, kakve to veze ima sa suočavanjem sa prošlošću Srbije i srpskog naroda?", upitala je Brnabićeva.

Cvijanović: Rezolucija o Srebrenici trik zbog sukoba u Gazi

Cvijanović: Rezolucija o Srebrenici trik zbog sukoba u Gazi

Ako i članstvo samoproglašenog Kosova u Savjetu Еvrope ne bude na dnevnom redu sjednice Komiteta ministara spoljnih poslova Savjeta Еvrope iduće sedmice, kaže Brnabićeva, to će, takođe, biti rezultat diplomatskog rada predsjednika Srbije.

"Ovo je u velikoj mjeri rezultat njegove posjete Parizu i njegovih razgovora sa predsjednikom Francuske Еmanuelom Makronom, ali i sa drugim evropskim liderima", rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Ona je podsjetila da je premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti govorio da neće prihvatiti formiranje Zajednice srpskih opština, kao i da za njega ne postoji Briselski sporazum, na šta zapadne zemlje, koje su garanti tog sporazuma, nisu reagovale, čime su mu pokazale da može da radi šta hoće.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)