Predsjednica Vlade Srbije

Brnabić: Namjeravaju nasiljem da mijenjaju izbornu volju građana

  • Izvor: Tanjug
  • 24.12.2023. 22:05

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da pokušaj demonstranata okupljenih oko koalicije "Srbija protiv nasilja" da upadnu u Skupštinu grada Beograda pokazuje njihovu namjeru da se nasiljem mijenja izborna volja građana.

- Meni je svaki pokušaj upada u institucije dramatičan i pokazuje namjeru da se nasiljem mijenja izborna volja građana. Ovo jeste pokušaj Majdana, ovo je nebriga za sve ostale građane Republike Srbije, za sve ostale građane Beograda. Ovo je mržnja, ovo je nasilje i ovo je ono na šta smo upozoravali - rekla je Brnabićeva za televiziju Pink.

Brnabićeva je istakla da dio opozicije okupljen oko koalicije "Srbija protiv nasilja" ne mari za kampanju, za izbore, već da je njihova namjera nasilna destabilizacija Srbije.

MUP Srbije privodi lica koja su pokušala nasilno da upadnu u beogradsku Skupštinu

MUP Srbije privodi lica koja su pokušala nasilno da upadnu u beogradsku Skupštinu

- Znali smo da se ovo sprema. Kako je teško vrijeme, dobijali smo dodatne informacije i ja sam o tome pričala. Upoznala sam javnost sa tim. Tokom izborne kampanje i sa tim da ti ljudi ne mare za kampanju, ne mare za izbore, ne mare za rezultate, već da je jedina njihova namjera nasilna destabilizacija Srbije - objasnila je ona.

Brnabićeva je naglasila da je najvažnije sačuvati mir i obnoviti sve što su demonstranti oštetili i dodala da su pripadnici MUP-a bili uzdržani prema demonstrantima.

- Imate jednu grupu nasilnika koji misli da im je sve dozvoljeno, ali ono što je važno je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sačuvali mir, da su bili izrazito uzdržani, da su imali jasne instrukcije i naredbe da ne reaguju, da bi se sačuvao mir i da niko ne bi bio povrijeđen - rekla je Brnabićeva.

Sarajevo: Kriminalac tuče djevojku, pa i čovjeka koji je pokušao da joj pomogne

Sarajevo: Kriminalac tuče djevojku, pa i čovjeka koji je pokušao da joj pomogne

Ona je ukazala da bi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u zapadnim zemljama reagovali dosta brutalnije da su se našli u sličnoj situaciji.

- U bilo kojoj drugoj evropskoj državi, ali i u tom zapadnom svijetu, bi reakcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova bila više nego brutalna. To u Srbiji u posljednjih deset godina nije tako - rekla je ona.

Brnabićeva je navela da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje nalazi u zgradi Predsjedništva.

Uz visoke mjere bezbjednosti Sjenica sproveden u Tužilaštvo

Uz visoke mjere bezbjednosti Sjenica sproveden u Tužilaštvo

Brnabićeva je objasnila da je jedan od demonstranata pokušao da zapali kablove na Skupštini grada Beograda kako bi se požar proširio na cijelu zgradu i dodala da dio demonstranata napada policajce, lomi prozore i pokušava nasilno da uđe u Skupštinu Beograda.

Brnabićeva je istakla da će o tome kuda Srbija ide odlučivati narod na demokratskim izborima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:00 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Serija: Crna Guja (12+) (R)

    '''Serija: Crna Guja (12+) (R)

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.