Ambasador Srbije u Austriji

Blagojević za ATV: U potragu za Dankom uključeni i drugi narodi bivše Jugoslavije

  • Izvor: ATV
  • 02.04.2024. 16:00

Bečka policija saopštila je da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, od nedjelje u punom jeku. Pokrajinska kriminalistička služba provjerava da li je na video snimku iz Beča riječ o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije.

Sve informacije koje ambasada Srbije u Beču dobije, a koje bi mogle pomoći u pronalasku male Danke Ilić odmah se prosljeđuju srpskoj i austrijskoj policiji. To za ATV kaže ambasador, Marko Blagojević. 

Još se čeka da austrijska policija utvrdi identitet dvije žene sa snimka napravljenog u centru Beča, na kome bi eventualno mogla biti i nestala djevojčica. Zbog snimka koji je iz policija Srbije dobila iz prijestonice Austrije, Ambasada je uputila apel građanima da se jave na dežurni telefon ukoliko imaju neke informacije. 

Sve to imalo je velikog odjeka, kaže Blagojević, pa su se u potragu uključili i drugi narodi bivše Jugoslavije. Pomažu i Rumuni, jer se pretpostavlja da su žene sa snimka govorile rumunskim jezikom.

"Prema nekim procjenama, na desetine hiljada adresa je proslijeđen ovaj apel, neke poznate ličnosti su se uključile, čak se prikazuje i ovdje u njihovim medijima. Oni nemaju kao mi ovaj sistem 'Pronađi me', koji je prvi put upotrebljen u slučaju Danke Ilić. Objavljena je Interpolova žuta potjernica, ali to je nešto za svako poštovanje. Sve pokazuje jednu svjesnost ozbiljnosti situacije“, rekao je ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: