Kosovska policija

Arlovu ponovo zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

  • Izvor: Agencije
  • 11.07.2022. 17:16

Kosovska policija zabranila je danas ulaz na KiM, na administrativnom prelazu Jarinje, predsjedniku nevladine organizacije "Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji" sa sjedištem u Banjaluci Miloradu Arlovu.

Arlov, koji je počasni građanin opštine Zvečan, pozvan je da sutra prisustvuje na obilježavanju Petrovdana, Dana ove opštine.

"Zabranjem mi je ulazak bio još 26.juna 2020.godine. Zabrana je trajala dvije pune godine. Ove godine, nakon dvije godine zabrane 27. juna uoči Vidovdana dozvolili su mi ulazak na Kosovo i Metohiju. Da bi mi danas Priština opet bez obrazloženja zabranila ulazak", izjavio je Arlov.

On je naveo da je planirao da obiđe manastir Banjska, kako bi dogovorio domaćinstvo za slavu Sv. Kralja Milutina, koja se obilježava 12.novembra i sutra da bude u Zvečanu na obilježavanju Dana opštine i da prisutvovuje scečanoj akademiji.

"Posebno mi je bilo stalo da obiđem i dogovorim opremanje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" koga je Odbor izgradio za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju iz Udružrnja roditelja "Podrži me", da sa rukivodstvom centra preciziramo njegovo opremanje i funkcionisanje", Ističe Arlov.

"Planirana je bila posjeta Pećkoj Patrijaršiji po dogovoru sa Igumanijom Haritinom gdje sam i ove godine 10.novembra za ktitorsku slavu Sv. Arsenije Sremac  preuzeo  dimaćinstvo slave koju mi iz Republike Srpske preuzimamo od 2012.godine", navodi on.

Humanitarna posjeta je opet sprečana bez obrazloženja, gdjje je, kako kaže Arlov već mnogo puta narušena njegova sloboda kretanja od strane Prištine, a on se ne bavim politikom nego samo pomaže svoj narod na Kosovu i Metohiji.

"Poruku koju je Priština poslala danas na Jarinju ne mogu komentaristati, ali znam da je narušena moja sloboda kretanja. Tražim da sve relevantne domaće i strane instiucije UNMIK, EULEKS, KFOR,  ambasade i nevladine organizacije pomognu i apeluju da mi se ukine zabrana ulaska na KiM", kaže Arlov.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.