Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji

Arlov: UNMIK nije odgovorio na moju molbu

  • Izvor: Agencije
  • 01.11.2022. 14:31

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov saopštio je danas da na njegove molbe upućene Kancelariji UN na KiM i UNMIK-u povodom zabrane ulaska na teritoriju Kosova i Metohije od strane Prištine, koja je na snazi od juna mejseca, nije dobio odgovor.

-  Kancelarija UN i šefica misije UNMIK na Kosovu i Metohiji Karolina Zijade nije odgovorila na moju molbu od 17. oktobra 2022. godine koju sam proslijedio da razmotre, pomognu i omoguće moju vjersku i humanitarnu posjetu Kosovu i Metohiji od 8. do 12. novembra 2022. godine. Uputio sam pismo i molbu da UNMIK kao institucija Ujedinjenih nacija koja postoji na Kosovu i Metohiji i koja je zadužena za poštovanje i sprovođenje ljudskih sloboda i kretanja sagleda nepravdu koju mi već sedam puta zabranom ulaska nanosi Priština - naglasio je Arlov.

Istakao je da PU u Prištini nikada nije odgovorila njegovim  advokatima koji su ga zastupali.

- Nisu naveli tačan razlog zabrane ulaska kao fizičkom licu i predsjedniku humanitarne nevladine organizacije, koja se uopšte ne bavi politikom, nego pomoći svom srpskom narodu, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju - izjavio je Arlov.

Dodao je da je očekivao od UNMIK-a, kao najznačajnije svetske organizacije koja je zadužena za poštovanje i sprovođenje ljudskih prava, slobode kretanja na Kosovu i Metohiji, bar odgovor.

 - Sa nepravdom koja mi je do sad sedam puta učinjena od 26.juna 2020.godine upoznao sam prije kabinet Miroslava Lajčaka u Beogradu i šefa kabineta Јozefa Orbana, ali bez odgovora. Apelujem na sve međunarone faktore, UNMIK, EULEKS, KFOR, ambasade koje funkcionišu na Kosovu i Metohiji, da razmotre ovakve postupke PU Prištine prema meni. Sa ovom nepravednim zabranama narušena je moja sloboda kretanja i posjeta vjerskim objektima na Kosovu i Metohiji, kao i humanitarne posjete. Na Kosovu i Metohiji do sad sam bio 136 puta i nikada nisam napravio nijedan problem, čak ni saobraćajni prekšaj. A humanost za naše Kosovo i Metohiju biće nastavljena - istakao je u saopštenju Arlov.


Izvor: TV Most


Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.