Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na KiM

Arlov razgovarao sa episkopom pakračko-slavonskim Jovanom

  • Izvor: SRNA
  • 28.10.2022. 19:48

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov boravio je danas u Jasenovcu i Pakracu u Hrvatskoj, gdje se sastao sa episkopom pakračko-slavonskim Jovanom.

Arlov je episkopu predložio kako da obraduju srpsku djecu na području Slavonije za vrijeme praznika kao što to rade za djecu na Kosovu i Metohiji, što je vladika sa radošću prihvatio.

- Vladika je sa oduševljenjem pozdravio moju ideju kako da obradujemo svu srpsku djecu iz ovog kraja povodom predstojećih praznika, a razgovarali smo i o tome da srpska djeca iz Slavonije dođu u posjetu Banjaluci. Takođe, razgovarali smo i o namjeri da naredne godine ponovo dovedemo djecu sa Kosova i Metohije u obilazak Donje Gradine i velikih srpskih stratišta - rekao je Arlov.

Praznični paketići biće obezbijeđeni putem humanitarne aktivnosti prikupljanja pomoći od građana Republike Srpske, njenih institucija i organizacija koju Odbor već godinama realizuje i usmjerava ka srpskoj djeci na Kosmetu ali i drugim mjestima gdje su ona nacionalna manjina. Na taj način šalju poruku da imaju podršku u građanima Republike Srpske i svim ljudima dobre volje i humanog srca.

Arlov je kazao i da je danas vladici poklonio bistu patrijarha Pavla izrađenu u Leposaviću na Kosovu i Metohiji.

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ''Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.