Priština

Apelacioni sud odbio žalbu protiv određivanja pritvora Dejanu Pantiću

  • Izvor: SRNA
  • 17.12.2022. 18:15

Apelacioni sud u Prištini odbio je žalbu protiv određivanja pritvora bivšem pripadniku kosovske policije Dejanu Pantiću, koji je prošle subote uhapšen na punktu Jarinje, a njegova odbrana najavljuje da će se obratiti Vrhovnom sudu Kosova.

Član tima odbrane advokat Ljubomir Pantović kaže da je odluka Apelacionog suda pogrešna, posebno zbog činjenice da su Pantiću prekršena ljudska prava.

"Ova odluka je suprotna zakonu jer su Pantiću prekršena sva prava ne samo prema Zakonu o krivičnom postupku Kosova, gdje on ima prava da komunicira sa svojom odbranom, advokatima, porodicom, da se javi, da ga oni posjećuju i da sa njima razgovara, nego i sa svim međunarodnim procesima, prije svega sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima", objašnjava Pantović.

On je naveo da će pravna borba biti nastavljena u ponedjeljak, 19. decembra upućivanjem zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Kosova od koga očekuje da se ovaj slučaj pažljivije sagleda.

Pantovića začuđuje da se brojne međunarodne i humanitarne organizacije nisu uključile u ovaj proces sa obzirom na očigledna kršenja prava Pantića.

"Niko ne treba da ih zove da se uključe, oni se po vokaciji, po prirodi stvari bave tim stvarima", rekao je Pantović za "Kosovo onlajn".

On kaže da je posebno alarmantno stanje u kom se nalazi Pantić, koji nije pritvoren u centru za pritvor, već na nekom mjestu nepoznatom za porodicu i advokate.

"Zahtijevao sam od sudije koji mu je odredio pritvor da izda nalog da se Pantiću omogući razgovor sa članovima porodice koji već osam dana nemaju nikakve informacije o njemu ni gdke se nalazi ni u kakvom je stanju. To je nešto najosnovnije, ali Pantić ta prava nema", zaključio je Pantović.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Ko te šiša (12+) (R)

    '''Serija: Ko te šiša (12+) (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.