Kancelarija za KiM

Albanci se vozili kroz Vrbovac sa zastavama terorističke tzv. OVK

  • Izvor: SRNA
  • 01.08.2022. 18:19

Grupa Albanaca provozala se danas kroz mješovito srpsko naselje Vrbovac u opštini Vitina sa zastavama terorističke OVK, uz zvuke sirena, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije napominju da do novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti pokušao da sprovede u djelo protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Nažalost, događa se ono na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju svakodnevno upozorava, a to je da neodgovorni i jednostrani antisrpski potezi i retorika Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra - navode iz Kancelarije.

Tome u prilog svjedoči i incident u Vrbovcu čiji je cilj da zaplaši, onespokoji Srbe u mješovitoj sredini, a i, kako se ističe, predstavlja i opasnu prijetnju preostalom življu.

- Dok se Srbima na Kosovu i Metohiji brani čak i da nose majice sa porukama "Nema predaje", dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije - zaključeno je u saopštenju.

  • 20:00 Loto, Lutrija RS

    ''Loto, Lutrija RS

  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)