Za izuzetno zalaganje i pomoć

Željki Cvijanović plaketa grada Doboja

  • 28.05.2019. 13:26

Plaketa grada Doboja u ovoj godini, povodom Dana grada 28. juna, biće dodijeljena predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za izuzetno zalaganje i pomoć ovoj lokalnoj zajednici, odlučila je danas gradska Skupština.

Plaketa će biti dodijeljena i ministru raseljenih lica i izbjeglica u Federacije BiH Edinu Ramiću za doprinos suživotu i realizaciji projekata na području Doboja. 

Dobitnci Amblema grada su Osnovna škola "Milan Rakić" iz Velike Bukovice za izuzetan i trajan doprinos obrazovanju na području Doboja, kao i Pejo Zubak za 50 godina aktivnog rada u vatrogastvu. 

Novčana nagrada od po 3.000 biće dodijeljena "Kolu srpskih sestara" iz Doboja za doprinos očuvanju kulture i tradicije i Zajednici etažnih vlasnika zgrade u Kolubarskoj ulici SP-83, za doprinos i očuvanje lokalne zajednice. 

Priznanja i nagrade biće uručeni na svečanoj akademiji povodom Dana grada Doboja, 28. juna. 

Dobojska Skupština usvojila je rebalans ovogodišnjeg budžeta od 50.835.000 KM, što je uvećanje za 8.450.000 KM. 

Odbornici su prihvatili pokriće nepokrivenog budžetskog deficita po obračunu budžeta za prošlu godinu u ukupnom iznosu od 1.438.671 KM, koje će biti izvršeno posredstvom odobrenog kreditnog zaduženja. 

Data je saglasnost na potpisivanje Sporazuma o obavezama i odgovornostima u procesu realizacije projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Bolnice "Sveti apostol Luka", između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, grada Doboja i Bolnice. 

Na današnjoj sjednici za predsjednika Skupštine grada izabrana je Sanja Vulić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a, umjesto Murveta Bajraktarevića, koji je podnio ostavku. 

Bajraktarević je izabran za novog potpredsjednika umjesto Danijela Gajića, samostalnog odbornika koji je podnio ostavku.